Organisatie

Doel van de stichting en het festival is om het streekproduct in al zijn facetten een podium te bieden en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een variatie aan streekproducten en hun producenten en hier met elkaar in een ongedwongen sfeer en mooie omgeving van te genieten.

Het festival is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een evenement met naam en faam met  ruim 8.000 bezoekers, de grootste streekproducten markt van de Euregio met zo’n 80 streekproducenten en een (h)eerlijke streekbrunch met 550 gasten aan een lange feestelijk gedekte tafel in het park.

Helaas komt het festival in 2016 te vervallen!

Om het festival voor iedereen toegankelijk te maken is de toegang gratis en zijn we voor de organisatie deels afhankelijk van Partners. Zonder hun bijdragen kunnen we het festival niet organiseren. Gelukkig zijn we in de afgelopen jaren omringd door Partners, die het gedachtengoed van het Festival net zo belangrijk vinden als wij en ons financieel of in natura ondersteunen. Ook nieuwe Partners zijn van harte welkom.

Bestuur

Voor de organisatie van het Limburg Preuve Festival is de Stichting Limburg Preuve Festival opgericht. De Stichting heeft als doel om het streekproduct te promoten met name door het jaarlijks organiseren van het Festival.

Het bestuur van de stichting, de Founding Fathers en organisatie worden gevormd door:

Marianne Winthagen, voorzitter – Bestuur en organisatie namens Buitenplaats Vaeshartelt
John Halmans – Bestuur namens Gulpener Bierbrouwerij
Henk Hoogakker – Bestuur en organisatie namens Slow Food Limburg
Leo Crombach – Bestuur en organisatie namens Lijnspel
Michiel van de Werf, secr/penning – Bestuur en organisatie namens Lijnspel
Paul van Oers – Bestuur en organisatie namens Hotel Management School Maastricht
Mart Vandewall – Bestuur Stroopstoker en held van de smaak 2010
Ellen Hardy – Organisatie
Maartje Rutten- Organisatie
Anne van der Linden
– Organisatie